Harsen is een vorm van ontharen door middel van epileren. Het wordt zowel voor het lichaam als voor het gelaat gebruikt. De verwarmde, vloeibare hars wordt de huid aangebracht en stolt direct. Nu zitten de haren vast in de hars en wordt de hars tegen de haargroeirichting in, van de huid afgetrokken (met of zonder behulp van strips). Hierdoor blijven de haartjes tussen de 3 en 6 weken weg, dat scheelt per persoon. Ook kan door het harsen de haarfollikel, waar het haar in groeit, beschadigd worden waardoor het haar minder sterk terug zal komen of helemaal niet meer. Dit gebeurt bij regelmatig harsen.

Verschil met scheren:
Met scheren krijg je harde stoppels omdat het haar in het midden wordt afgesneden en daar is deze op zijn dikst. Bovendien moet je regelmatig scheren, anders zijn er weer stoppels zichtbaar en voelbaar.

Voordelen van harsen:
- de haren blijven langer weg
- de haren komen zachter terug omdat er een nieuw haartje moet gaan groeien.
- sommige haren blijven weg. Dit is het geval bij regelmatig harsen.

Nadelen van harsen:
- je kan pas harsen als de haren een bepaalde lengte hebben.
- je kan het zeer moeilijk zelf doen. Meestal breken de haren dan af.

Nazorg:
Wat belangrijk is bij het harsen is dat je tot 24 uur na de behandeling niet in de zon gaat. Zeker geen zonnebank !!! Door het harsen maak je allemaal piep kleine wondjes, als je dan in contact komt met uv-stralen kunnen ze verkleuren en dat kan blijvend zijn. Na het harsen van het lichaam is het belangrijk om goed te blijven scrubben, op die manier kan je voorkomen dat er haartjes gaan ingroeien.

Online Booking